A3boeken

nieuwsbrief 1 augustus 2012


1 augustus - een nieuwe en tevens de laatste ronde voor de Jubileumprijsvraag met twee nieuwe vragen en vijf nieuwe kansen op een A3 cadeaubon. De winnaars van juli zijn:
A3 cadeaubon van € 10: Jolanda Sijsling, Anne Pluut, F. Geurts
A3 cadeaubon van € 25: Marlies v.d. Schoor, Taetske Dekker
De prijswinnaars krijgen binnen enkele dagen hun bon in de mailbox.
In deze nieuwsbrief nieuws over het programma van A3 boeken op de Levenskunstbeurs in Driebergen, aandacht voor 'Ritme en stem' en een selectie uit de artikelen die de laatste tijd op de website zijn verschenen. Veel leesplezier!

 
https://www.a3boeken.nl

1 en 2 september - Levenskunstbeurs in Driebergen

A3 boeken is weer present met op de Levenskunstbeurs in Driebergen. Bij de A3 boekentafel geven Agnès Schlüter en Nicolien de Kroon consulten met het Nederlandse stenenorakel (onderdeel van het boek 'De stenen op ons pad'). Op zaterdag geven zij tevens een workshop. In deze workshop word je geroepen door een steen op jouw pad. Je voelt, luistert en ziet wat het met je doet wanneer je die steen vasthoudt en jezelf opent voor wat er is.

Beide dagen geeft Irmgard Cottaar om 16.00 uur in de artiestentenst een soloconcert op framedrums 'Dansende handen en zingende drums'. Hierin neemt zij je mee op een magische reis door de klankwereld van diverse framedrums uit Mediterrane en Arabische tradities. Na afloop bouwen we samen een ritme op middels klappen, stappen en reciteren.
De framedrum is een van de oudste instrumenten op aarde en behoorde oorspronkelijk de vrouwen toe. Door het bespelen van de drums met de vingers en handen worden subtiele boventonen en magische klanken hoorbaar.
Ritme werkt synchroniserend, verbindend en trance-opwekkend. (zie het boek van Layne Redmond 'En de drummers waren vrouwen, een spirituele geschiedenis van het ritme').
Bij de stand van A3 boeken zal Irmgard mensen de gelegenheid geven om een framedrum vast te houden en er klank uit te laten ontstaan.

Auteurs Anky Floris van het Levenskunstspel en Christine de Vries van o.a. 'Dagboek als spiegel' en 'Innerlijk pelgrimeren' zijn ook op de beurs met een eigen stand.

Voor deze beurs kunt u op 2 manieren kaarten kopen: via www.levenskunstbeurs.nl in de voorverkoop: dan krijgt u 2,50 korting per persoon en betaalt u 12,50. Maar u kunt ook gewoon bij de kassa op het beursterrein uw kaartje kopen, dan betaalt u 15,00 p.p.
A3 boeken heeft een aantal kortingsbonnen, als u bij uw bestelling van boek of spel in de webshop van A3 boeken aangeeft dat u graag een kortingsbon wilt ontvangen, dan krijgt u er een - zo lang de voorraad strekt.

 

https://www.a3boeken.nl

Op 9 september start de serie van acht bijeenkomsten 'Ritme en stem - instrumenten van de ziel'. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een heel bijzondere serie bijeenkomsten met zeven geweldige, bezielde docenten en een uniek programma. Echt uniek, want dit wordt maar één keer georganiseerd. Voor de hele serie is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Op sommige zondagen kunnen meer mensen deelnemen, maar bij inschrijving krijgen de hele-seriemensen voorrang!
De bijeenkomsten gaan over over de verschillende aspecten van ritme en stem en waarvoor je die op zielsniveau kunt inzetten: verbinding met jezelf, verbinding met anderen, verbinding met al wat is.
Informatie over de hele serie vind je hier.
De eerste bijeenkomst op 9 september 'Kennismaking met ritme en klank - een innerlijke ervaring' wordt verzorgd door Rob Verheul, handpanspeler, percussionist en geluksvogel. Onder meer kennismaking met de boventonen van de hang! Meer informatie.
De tweede bijeenkomst op 7 oktober heet 'De stem van je ziel'. Ontdek onder leiding van sjamaniste Linda Wormhoudt bijvoorbeeld hoe je eigen stem een leidraad is naar andere werelden. Meer informatie.

 
https://www.a3boeken.nl

De volle maan van 2 augustus en Lughnasadh

Deze maan heeft Petra Stam de Graanmaan genoemd, omdat het goudgele graan op het land is gerijpt en de eerste oogst rond deze tijd wordt binnengehaald. Het thema is dan ook ‘overvloed en bestemming’. Het is een tijd van dankbaarheid, zowel ten opzichte van de natuur die haar schatten met ons deelt, als naar jezelf wegens je eigen behaalde oogst.

Lughnasadh, het eerste Keltische oogstfeest, valt hier mooi mee samen. Het feest is vernoemd naar Lugh, ‘de stralende’ Keltische god die in verband werd gebracht met de Zon en de lucht. Hij symboliseert de vegetatiegod die op dit punt van de eeuwige cyclus zijn ondergang vindt of wordt geofferd en plaats zal maken voor de jonge of scheppende vegetatiegod. Begrijp jouw plaats in je persoonlijke levenskringloop.
De Maan staat in Waterman, wat vrijheidsdrang opwekt. Het is een goede tijd om je ideeën en inzichten vorm te geven, want het kan tot plotse veranderingen leiden. Wees jezelf en bepaal je eigen bestemming! Het is de tijd om de navelstreng door te knippen en jezelf vanuit je eigenheid neer te zetten of te tonen.
Vanaf ‘de andere kant’ belicht de Zon de Maan vanuit zijn eigen sterrenbeeld Leeuw. Na de diepte van de nieuwe maan, twee weken geleden, geeft dit licht een sprankelende en enthousiaste energie. Het helpt om eventuele zere plekken die je hebt opgelopen te verzachten en om oud leed om te vormen naar nieuwe kracht. Het geeft JIJ-energie.

Zie de overvloed om je heen en word je bewust van jouw eigen eerste oogst. Vier wat er te vieren valt en wees dankbaar - naar de Aarde, naar jezelf en je naasten.
Vlieg uit, maak persoonlijke keuzes, vernieuw jezelf, wees creatief, flirt met de uitdagingen van het leven, uit jezelf, zoek gelijkgestemden op en snijd jezelf los van beperkende mensen of oude begrenzende situaties zodat je Jezelf kunt zijn!

Meer informatie over deze Maan en andere andere Manen in het boek 'In het licht van de Maan - handboek vieringen, symboliek en bewustwording' van Petra Stam en Marja de Zeeuw.

 
https://www.a3boeken.nl

Linten en bomen en bij bronnen

Het gebruik van linten kwam/komt voor in veel Europese culturen. Kleurige linten zitten op folkloristische kledij en er hangen linten aan de meiboom bij de mei viering. Linten zijn in alle kleuren verkrijgbaar en kunnen worden gebruikt als hulpmiddel bij het bidden.

Neem een lint in je hand en spreek tot de helpers, vertel ze jouw intenties. Daarna kun je ze in een boom hangen, of op je altaar leggen. Je kunt werken met kleurcodes en zodoende je eigen gebed ‘samenstellen’.

Stel je voor, je wilt bidden tot de kracht van het Westen en voor jou hoort daar het element Water bij. Daarnaast wil je de zwaan bij je gebeden betrekken.
Je kunt een blauw (water), een wit (zwaan) en een zwart (Westkracht) lint bij elkaar knopen of vlechten terwijl je hardop bidt en steun vraagt. Je kunt ook een vaste set linten uitkiezen die al jouw helpers representeren en die bij je altaar leggen. Vlechten focust de gedachten en vult de linten met jouw gebed. Vraag je helpers welke kleur bij hen hoort.

"Veel van de rituele gebruiken van de Europese voorouders zijn verloren gegaan, maar het is ook niet nodig om ze allemaal te weten en in oude glorie te herstellen. Mocht dat al wenselijk zijn, want zowel de Germanen als de Kelten offerden ooit mensen. Hoewel we veel kunnen leren van onze voorouders, is het aan ons om nieuwe rituelen te scheppen die passen bij de huidige tijd." Aldus Linda. Met de uitgebreide informatie en haar rituele suggesties in het boek: 'Goden en sjamanen in Noordwest-Europa' kun je in het heden zo aan de slag.

Foto: Cloths tied to a tree near Madron Well in Cornwall, Wikipedia

 
https://www.a3boeken.nl

Pronken is goed voor hart en bloedvaten

Pronken betekent volgens de ‘van Dale’: ‘(zich) trots vertonen’. Net als een pauw die zijn schitterend gekleurde veren laat bewonderen. Is dat niet mooi? En het is ook nog eens heel goed voor je energie en voor je hart! Hoe dat zit, legt Jeanine Hofs uit.

Pronken en jouw Vuurenergie
Blij mogen en kunnen zijn met wat je bereikt hebt is een kwaliteit van de Vuurenergie. Als het goed zit met jouw Vuur dan wil je je behaalde resultaten ook graag delen met de buitenwereld. Je bent trots en iedereen mag dat weten! Net als een appelboom die na de winter een groeispurt heeft gemaakt en nu vol trots zijn vruchten toont.

Wat heb je aan Vuurenergie?
Op het fysieke vlak zorgt jouw Vuurenergie er onder andere voor dat je goed slaapt, dat je rust voelt in je hoofd en lijf, en dat je een krachtige doorbloeding hebt en daardoor warme handen en voeten. Ook het vermogen om goed te communiceren wordt gesterkt door de Vuurenergie; het maakt dat je goed kan uitleggen wat je bedoelt en je je duidelijk kunt uitdrukken zodat de ander je goed snapt. Heel handig als je veel met andere mensen van doen hebt of als je bepaalde informatie wilt overbrengen.

Plezier in het leven
Vuurenergie is betrokken bij alle emoties maar met name bij vreugde. Als het Vuur dooft dan neemt je plezier in het leven af, je vermogen om te genieten. Dan wordt het leven mat. Iemand met een goede Vuurenergie heeft glinsterende ogen, geniet met volle teugen van het leven en deelt met trots zijn of haar successen.

Met volle teugen genieten van het leven!
Dat willen we toch allemaal?! En natuurlijk zijn niet alle problemen meteen opgelost wanneer het Vuurelement in balans is maar het speelt wel een belangrijke rol! Dus het is zeker de moeite waard om aandacht te besteden aan het versterken daarvan. Zeker nu het zomer is (als zou je dat niet iedere dag zeggen), het ‘Vuurseizoen’.

Dus houd je vooral niet in: pronken is gezond voor hart en bloedvaten ;-)
Volgens de Chinese energieleer is dat nog waar ook! De Vuurenergie stuurt namelijk het Hart aan. Dus in die zin is iets wat de Vuurenergie versterkt – pronken – goed voor hart en bloedvaten. Ban dus die (valse) bescheidenheid en geef je Vuurenergie regelmatig een boost.

Pronken trekt meer succes aan
Bovendien is er ook nog de wet van de aantrekkingskracht, ofwel ‘dat waar je energie in steekt dat groeit’. Pronken is heel bewust bezig zijn met de successen die je hebt bereikt. Dat straal je uit en dat trek je dan ook weer aan. Mooie vicieuze cirkel toch?!

Waar ben jij trots op?
Ik zou graag willen weten waar jij nu trots op bent. Iets wat JIJ bereikt hebt. Dit is je kans om even heerlijk te pronken en je Vuurenergie op te stoken. Ik lees het graag!! Je kunt hier je reactie plaatsen: http://www.jeaninehofs.nl/Blog/pronken/

Ik zal vast beginnen: Ik wil even pronken met mijn boek “Blijvend meer energie volgens de vijf elementen’ want de tweede druk is in voorbereiding!

 
 
 

Als u deze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, klik dan hier en kies de optie 'uitschrijven'.

Deze nieuwsbrief werd verzonden naar XXXEMAILXXX